Groene asperges wokken

Groene asperges hoef je niet, zoals witte asperges eerst te schillen voordat je ze gaat wokken. Bij de groene asperges snijd je alleen 2 cm van het uiteinde af, dit is meestal wat dikker en stugger. Daarna kun je de asperges gewoon wokken en ikzelf vind het lekker om op smaak te maken met wat ketjap, maar dit is uiteraard afhankelijk waarbij je de groene asperges gaat eten. Naast ketjap is het ook lekker om een fijngesnipperd teentje knoflook mee te wokken of als het onderdeel is van een maaltijd is kun je er ook nog andere groenten aan toevoegen. Denk hierbij aan rode paprika in reepjes, wortel jullienne, tauge of geblancheerde peultjes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Onderstaand leg ik uit hoe je de groene asperges moet wokken.

Hoe wok je groene asperges

  1. Snijd eerst het uiteinde van de groene asperges af, 2 cm is voldoende
  2. Zet nu een wokpan op het vuur met een scheutje olijfolie om te bakken
  3. Voeg nu de groene asperges toe (heb je hele dikke of grote asperges dan kun je er ook voor kiezen om deze in stukken te snijden van ongeveer 3cm of als ze heel dik zijn deze door de helft te snijden maar meestal is dit niet nodig)
  4. Roerbak op middelhoog vuur nu de asperges beetgaar. Let er op dat je de pan regelmatig even omschud zodat alle kanten van de asperges warmte krijgen. Ook kun je een spatel gebruiken om de asperges regelmatig om te scheppen.
  5. Controleer of ze goed zijn door er gewoon 1 te proberen.
  6. Voeg dan nog wat vers gemalen peper en zout toe en haal als ze goed zijn uit de pan en serveer direct

 

Plaats een reactie